Forum khas untuk pengguna dan peminat enjin GSR/MIVEC generasi kedua
 
HomePortalFAQSearchRegisterLog in
"MAJLIS BUKA PUASA" 'UNITE FOR MOTORSPORT' ANJURAN BERSAMA : GREV CLUB & GSRTERBALIK (GSR.MY) & MIVEC PERFORMANCE GROUP"

Share | 
 

 g.box convert

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: g.box convert   Thu Mar 24, 2011 7:06 pm

aku rs ada 2 jns 1jns-8.5", 1jns lg-9" ..dlm link ni 225mm = 9"---------->http://www.mivec.co.nz/forums/viewtopic.php?f=34&t=4837
Back to top Go down
remando7
Members
Members
avatar

Posts : 123
Points : 145
Join date : 29/09/2010
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: g.box convert   Thu Mar 24, 2011 8:15 pm

ke owner dulu dah tukar flywheel lain yg lebih besaq?
mcm kete wira 1.8 member kawe tu. gbox standard. dulu pakai clutch 8.5inci. lepas bot, dia pakai flywheel e3. jd clutch dia pon dah pakai yg e3 9" punya. tapi starter tak pasti dia pakai model apa punya...
Back to top Go down
chaan0709
Members
Members


Posts : 79
Points : 97
Join date : 21/02/2011

PostSubject: Re: g.box convert   Fri Mar 25, 2011 9:21 pm

em pomen sy kata dia da pena pasangkan kt gsr ck gearbox evo4..dia kata mmg plug n play..
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: g.box convert   Sat Mar 26, 2011 7:47 am

aik naik pelik dah aku... sekejap bole,sekejap tak bole...scratch scratch scratch scratch scratch tapi aku agak yakin tak bole,maybe pomen hang ade secret recipe punye mod kot sampai bole plug n play... hang pi try dulu,kalo bole cantek ah,lgpun gearbox evo4 tak mahal sangat...bole ah main 400hp++ Cool Cool Cool Cool
Back to top Go down
remando7
Members
Members
avatar

Posts : 123
Points : 145
Join date : 29/09/2010
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: g.box convert   Sat Mar 26, 2011 10:06 am

kalau boleh masuk pon, apo yg best gbox e4 ni?
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: g.box convert   Sat Mar 26, 2011 10:26 am

best pls gear 3,4&5 evo ni sgt galak bl mkin pijak padel tu.. bounce bounce
Back to top Go down
remando7
Members
Members
avatar

Posts : 123
Points : 145
Join date : 29/09/2010
Age : 36
Location : Putrajaya

PostSubject: Re: g.box convert   Sat Mar 26, 2011 10:30 am

kalau e4 pakai gbox gsr ck ni lagi galak ni owk..hehe
Back to top Go down
chaan0709
Members
Members


Posts : 79
Points : 97
Join date : 21/02/2011

PostSubject: Re: g.box convert   Mon Mar 28, 2011 10:26 pm

gearbox gsr ck ratio lg pnjg...lg bes... Very Happy
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Mar 29, 2011 6:10 am

hm...sesetengah orang suke ratio kecik(highway),
sesetengah orang suke ratio besor(drag)
ke terbalik???hehehe

maybe orang suke gbox evo4 sebab maybe clutch lagi besor,so bole main 400hp dengan jayanya tanpa slip...sebab peyrus bgtau gsr die tak dapat 400hp sebab gearbox takleh support..betol tak?

Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Mar 29, 2011 7:35 am

zaeidos wajaX wrote:
hm...sesetengah orang suke ratio kecik(highway),
sesetengah orang suke ratio besor(drag)
ke terbalik???hehehe

maybe orang suke gbox evo4 sebab maybe clutch lagi besor,so bole main 400hp dengan jayanya tanpa slip...sebab peyrus bgtau gsr die tak dapat 400hp sebab gearbox takleh support..betol tak?


peyrus kete die dulu 340hp clutch da give up....besar diameter utk lyn more hp...tp mmg best ratio evo sbb smbg trs...klau gsr nie ade tdo jap...
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: g.box convert   Wed Mar 30, 2011 7:51 am

apex wrote:
zaeidos wajaX wrote:
hm...sesetengah orang suke ratio kecik(highway),
sesetengah orang suke ratio besor(drag)
ke terbalik???hehehe

maybe orang suke gbox evo4 sebab maybe clutch lagi besor,so bole main 400hp dengan jayanya tanpa slip...sebab peyrus bgtau gsr die tak dapat 400hp sebab gearbox takleh support..betol tak?


peyrus kete die dulu 340hp clutch da give up....besar diameter utk lyn more hp...tp mmg best ratio evo sbb smbg trs...klau gsr nie ade tdo jap...
kt gear brape pis?? 2 ke??
Back to top Go down
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Apr 05, 2011 11:45 am

sume otai2 ck... Laughing cheers
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Apr 05, 2011 11:59 am

zaeidos wajaX wrote:
hm...sesetengah orang suke ratio kecik(highway),
sesetengah orang suke ratio besor(drag)
ke terbalik???hehehe

maybe orang suke gbox evo4 sebab maybe clutch lagi besor,so bole main 400hp dengan jayanya tanpa slip...sebab peyrus bgtau gsr die tak dapat 400hp sebab gearbox takleh support..betol tak?

statement yg sentence ats tu terblik rsenye zaid...kite share same2...
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Apr 05, 2011 12:00 pm

zaeidos wajaX wrote:
hm...sesetengah orang suke ratio kecik(highway),
sesetengah orang suke ratio besor(drag)
ke terbalik???hehehe

maybe orang suke gbox evo4 sebab maybe clutch lagi besor,so bole main 400hp dengan jayanya tanpa slip...sebab peyrus bgtau gsr die tak dapat 400hp sebab gearbox takleh support..betol tak?


yg nie silap...gsr punyer clutch same besar ngan evo 9.5"...peyrus punyer mslh adlh set clutch sbb xde set clutch semi racing ngan racing yg pnp utk gsr ck...nk pki evo bole tp kene skim flywheel...so dulu die men clutch pad 4kaki tp preassure plate std gsr ck....tu yg xsupport...
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Apr 05, 2011 7:05 pm

apex wrote:
zaeidos wajaX wrote:
hm...sesetengah orang suke ratio kecik(highway),
sesetengah orang suke ratio besor(drag)
ke terbalik???hehehe

maybe orang suke gbox evo4 sebab maybe clutch lagi besor,so bole main 400hp dengan jayanya tanpa slip...sebab peyrus bgtau gsr die tak dapat 400hp sebab gearbox takleh support..betol tak?


yg nie silap...gsr punyer clutch same besar ngan evo 9.5"...peyrus punyer mslh adlh set clutch sbb xde set clutch semi racing ngan racing yg pnp utk gsr ck...nk pki evo bole tp kene skim flywheel...so dulu die men clutch pad 4kaki tp preassure plate std gsr ck....tu yg xsupport...

hehe ye ke sama?? malu siotttt... mati2 aku ingat sebab evo punye hp stenderd 260/270 hp so die punye clutch lagi besorrr
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: g.box convert   Tue Apr 05, 2011 7:23 pm

apex wrote:
yeeha wrote:
nk main drag bawah 10.0 sec ke ?
xmampu lg la...haha...
jaoh bebeno smpy ke thailand...tuner dkt je dgn tmpt ko slalu tune pis ade buat...30k housing pki blik yg asal...gigi gear bkn helix..makan tegak punye style..
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: g.box convert   

Back to top Go down
 
g.box convert
Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GSRTerbalik :: Transmisi dan Sistem Gantngan-
Jump to: