Forum khas untuk pengguna dan peminat enjin GSR/MIVEC generasi kedua
 
HomePortalFAQSearchRegisterLog in
"MAJLIS BUKA PUASA" 'UNITE FOR MOTORSPORT' ANJURAN BERSAMA : GREV CLUB & GSRTERBALIK (GSR.MY) & MIVEC PERFORMANCE GROUP"

Share | 
 

 clutch set

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 3:30 am

gbox fto utk diletgo,LSD..complete driveshaft kiri kanan..rm2.6k nego,dulu aku punya tp member aku dh beli,tp skang dia plak nk jual gbox tu..projek mivec fto dh cancel katanya... Laughing Laughing brg kt dungun..sekian
Back to top Go down
abeast
Members
Members
avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 28/07/2010
Location : N. Sembilan

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 3:34 am

Ni jenis pull ke push Am? Kalau ada roger aku Am, sanggup aku g sana klau ada...flywheel takde pun takpe...tp starter klau boleh ade le
Back to top Go down
abeast
Members
Members
avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 28/07/2010
Location : N. Sembilan

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 3:39 am

dkson wrote:
gbox fto utk diletgo,LSD..complete driveshaft kiri kanan..rm2.6k nego,dulu aku punya tp member aku dh beli,tp skang dia plak nk jual gbox tu..projek mivec fto dh cancel katanya... Laughing Laughing brg kt dungun..sekian

Ada lagi ye..,starter ada tak joe?

Jenis pull ke push?
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 1040
Points : 1123
Join date : 11/05/2010

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 3:49 am

abeast wrote:
Ni jenis pull ke push Am? Kalau ada roger aku Am, sanggup aku g sana klau ada...flywheel takde pun takpe...tp starter klau boleh ade le
jenis push.. mcm gearbox waja gak Sad Sad Sad sebabtu kalau pakai banana n td05 letak bwh jadi sempit gila, mulut turbo dok depan klutch pump Sad
aritu mse g amik starter xdpt.. pomen sarung balik starter GSR rasanye...
skangni ade ke tak lagi tak sure, sebab dah lama sgt tak gi hapkat Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
http://gsrterbalik.forumms.net
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 3:54 am

abeast wrote:
dkson wrote:
gbox fto utk diletgo,LSD..complete driveshaft kiri kanan..rm2.6k nego,dulu aku punya tp member aku dh beli,tp skang dia plak nk jual gbox tu..projek mivec fto dh cancel katanya... Laughing Laughing brg kt dungun..sekian

Ada lagi ye..,starter ada tak joe?

Jenis pull ke push?

complete enjin pon ada... Smile
Back to top Go down
abeast
Members
Members
avatar

Posts : 30
Points : 34
Join date : 28/07/2010
Location : N. Sembilan

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 4:47 am

dkson wrote:
abeast wrote:
dkson wrote:
gbox fto utk diletgo,LSD..complete driveshaft kiri kanan..rm2.6k nego,dulu aku punya tp member aku dh beli,tp skang dia plak nk jual gbox tu..projek mivec fto dh cancel katanya... Laughing Laughing brg kt dungun..sekian

Ada lagi ye..,starter ada tak joe?

Jenis pull ke push?

complete enjin pon ada... Smile

ok jadik, seperti yang dibincangkan...
Back to top Go down
ery
Members
Members
avatar

Posts : 1291
Points : 1421
Join date : 12/05/2010
Location : Northern

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 6:23 am

Alamak dh jadi geng front wheel nie...hehehehe..
kalu ada LSD lg syok layan kona..
Back to top Go down
ery
Members
Members
avatar

Posts : 1291
Points : 1421
Join date : 12/05/2010
Location : Northern

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 6:28 am

Admin wrote:
ery wrote:
Admin wrote:
ery wrote:
sama la...aku pon 9" jer...

takpe tolong bangga utk kengkawan...bravo yg pakai 9.5".... lol!
man punye pon 9.5" gak, aritu mase convert da bli klutch evo 7 heheheh...
gigil gak ler nak membayarnye Laughing Laughing Laughing

ooo...kira power gak keta man black waja yer...hehehe
mau tak gigil..rm1650-rm1750...huhuuu
hahaha kete kuat klu joki tak berani tak guna gak...
sepanjang aku nek ngan dia tak pnh dgr bov dia bunyi
hahahaha... lani pki sqv klu tak bunyi gak taktaula aku bounce bounce bounce

kalu sqv tu tak bunyi suruh dia bg kat aku la...hehehehe
Back to top Go down
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: clutch set   Wed Aug 25, 2010 7:11 am

abeast wrote:
dkson wrote:
abeast wrote:
dkson wrote:
gbox fto utk diletgo,LSD..complete driveshaft kiri kanan..rm2.6k nego,dulu aku punya tp member aku dh beli,tp skang dia plak nk jual gbox tu..projek mivec fto dh cancel katanya... Laughing Laughing brg kt dungun..sekian

Ada lagi ye..,starter ada tak joe?

Jenis pull ke push?

complete enjin pon ada... Smile

ok jadik, seperti yang dibincangkan...

ok..nk turun kasi roger..
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: clutch set   Sun Aug 29, 2010 5:23 pm

ery wrote:
nak bincang pasal clutch.so jenis clutch yg korang pakai skrg.saiz brapa?
Aku skrg pakai clutch stendet gsr 9"..so far ok lagi,takde slip...lembut jer,hehe
Kalu korang pngalaman leh kongsi kt sini..
topic ni best.. plan hari tu nak beli super single. sbb sia skali dgn liten fly wheel. tapi tak tau jenis pressure plate mcm mana? tolak ke tarik? tye pomen pon tak tauk? geng cakap cek saiz.. saiz apa? geng cakap lagi, sama mcm evo4.. hujung2 aku beli barang lain dah..
sapa2 boleh share clutch mivec gen2 ni mcm mana cerita nya..
Back to top Go down
jon_fnd
Members
Members
avatar

Posts : 204
Points : 255
Join date : 18/08/2010
Age : 44
Location : johor bahru

PostSubject: Re: clutch set   Thu Sep 02, 2010 5:08 pm

vtec killer wrote:
ery wrote:
nak bincang pasal clutch.so jenis clutch yg korang pakai skrg.saiz brapa?
Aku skrg pakai clutch stendet gsr 9"..so far ok lagi,takde slip...lembut jer,hehe
Kalu korang pngalaman leh kongsi kt sini..
topic ni best.. plan hari tu nak beli super single. sbb sia skali dgn liten fly wheel. tapi tak tau jenis pressure plate mcm mana? tolak ke tarik? tye pomen pon tak tauk? geng cakap cek saiz.. saiz apa? geng cakap lagi, sama mcm evo4.. hujung2 aku beli barang lain dah..
sapa2 boleh share clutch mivec gen2 ni mcm mana cerita nya..
betul lah bro.. aku dah lah agak lemau sikit hehehe.. menarik bab g/box fto tu. semua citer pasal GSR. utk mivec x leh ker.
sapa2 nak swap mivec ck lsd g/box dgn FTO g/box leh bincang tu.
Back to top Go down
izusz
Members
Members


Posts : 23
Points : 37
Join date : 17/08/2010

PostSubject: Re: clutch set   Tue Nov 09, 2010 3:07 pm

kalau msk clutcth evo 4 skali presure plat h.cut punyer...blh plug n play la je kan..sorry newbiesda dbies..utk gsr ck ..
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: clutch set   Sun Nov 14, 2010 9:33 am

kalau dah g masuk clutch plate and pressure palte bagi besar, so fly wheel mcm mana plak?? kalau dah g tukar fly wheel sekali clutch & pressure plate, so starter mcm mana plak? or kena tukar suma bagi cun suma bo boleh masuk?
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: clutch set   Tue Nov 16, 2010 5:40 am

hehe gsr auto punye ratio?

kalo2 aku nak tuko dari auto ke manual bole masuk fto punye g/box la ek?
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: clutch set   Tue Nov 16, 2010 1:54 pm

zaeidos wajaX wrote:
hehe gsr auto punye ratio?

kalo2 aku nak tuko dari auto ke manual bole masuk fto punye g/box la ek?

ble pkai fto g.box..lyn ori 2wd. Laughing Laughing
Back to top Go down
jon_fnd
Members
Members
avatar

Posts : 204
Points : 255
Join date : 18/08/2010
Age : 44
Location : johor bahru

PostSubject: Re: clutch set   Wed Nov 17, 2010 5:01 pm

kulikong wrote:
zaeidos wajaX wrote:
hehe gsr auto punye ratio?

kalo2 aku nak tuko dari auto ke manual bole masuk fto punye g/box la ek?

ble pkai fto g.box..lyn ori 2wd. Laughing Laughing

FTO leh masuk 9' inci fly wheel x?
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: clutch set   Thu Nov 18, 2010 3:45 am

jon_fnd wrote:
kulikong wrote:
zaeidos wajaX wrote:
hehe gsr auto punye ratio?

kalo2 aku nak tuko dari auto ke manual bole masuk fto punye g/box la ek?

ble pkai fto g.box..lyn ori 2wd. Laughing Laughing

FTO leh masuk 9' inci fly wheel x?

mmg 9" pn..
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: clutch set   Thu Nov 18, 2010 4:29 am

kulikong wrote:
zaeidos wajaX wrote:
hehe gsr auto punye ratio?

kalo2 aku nak tuko dari auto ke manual bole masuk fto punye g/box la ek?

ble pkai fto g.box..lyn ori 2wd. Laughing Laughing

best gile kalo gitu..aku suke ratio fto ni..cruise highway sempoi dok ada
Back to top Go down
Azlie_watanabe
Members
Members
avatar

Posts : 10
Points : 12
Join date : 18/06/2010

PostSubject: Re: clutch set   Mon Jan 24, 2011 8:47 am

Salam semua warga GSR terbalik,di sini aku nak tny ada sesiapa dah pakai clutch loceng utk gearbox GSR terbalik ni.harap blh review skit.thanks....... Very Happy
Back to top Go down
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: clutch set   Tue Jan 25, 2011 7:03 pm

huishhh...clutch mahal woo skali ngan flywheel
Back to top Go down
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: clutch set   Sat Jan 29, 2011 6:05 am

pakai la ogura..pasti puah hati.. Laughing
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: clutch set   Sat Jan 29, 2011 8:27 am

dkson wrote:
pakai la ogura..pasti puah hati.. Laughing

joe...ade ke utk ck?
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: clutch set   Sat Jan 29, 2011 11:07 am

beli set evo pny piz... Razz Razz
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: clutch set   Sat Jan 29, 2011 11:11 am

kulikong wrote:
beli set evo pny piz... Razz Razz

byk x nk kene buat...mmg best klau msk evo sbb ade twin plate...klau super single nie cm lbh kurg je pki clutch semi racing....pd aku la....
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: clutch set   Sat Jan 29, 2011 11:19 am

kn clutch tu dtg siap ngan flywheel kn,tapak flywheel utk ikat kt crank tu kena wat spacer kit xmo bg flywheel sgkut kt blok tu........utk lbh lnjut tngu ery trgkn lg psl dia pkai flywheel evo.. Cool Cool Cool
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: clutch set   

Back to top Go down
 
clutch set
Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GSRTerbalik :: Transmisi dan Sistem Gantngan-
Jump to: