Forum khas untuk pengguna dan peminat enjin GSR/MIVEC generasi kedua
 
HomePortalFAQSearchRegisterLog in
"MAJLIS BUKA PUASA" 'UNITE FOR MOTORSPORT' ANJURAN BERSAMA : GREV CLUB & GSRTERBALIK (GSR.MY) & MIVEC PERFORMANCE GROUP"

Share | 
 

 Astro Full Channel

Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 6:44 am

abg slamber wrote:
zaeidos wajaX wrote:
bro kalo kl ade buat mai tak?

kalau bro dok jauh xde hal kami leh setup dan istall siap pada decoder tu bro just plug and play je kat tv.yg penting line internet xde putus2 mesti stabil kalau area kl rasanya xde hal ngn line...decoder plak ada bnyk jenis untuk HD pon ada ikut pada bajet leh tgk kat blog ni,,
http://brosat20.blogspot.com/p/jual-beli.html[b]

adeh... baru dapat tau astro beyond aku nih ade contract 1tahun..nampaknya kene tangguh la projek nih
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 7:03 am

zaeidos wajaX wrote:
abg slamber wrote:
zaeidos wajaX wrote:
bro kalo kl ade buat mai tak?

kalau bro dok jauh xde hal kami leh setup dan istall siap pada decoder tu bro just plug and play je kat tv.yg penting line internet xde putus2 mesti stabil kalau area kl rasanya xde hal ngn line...decoder plak ada bnyk jenis untuk HD pon ada ikut pada bajet leh tgk kat blog ni,,
http://brosat20.blogspot.com/p/jual-beli.html[b]

adeh... baru dapat tau astro beyond aku nih ade contract 1tahun..nampaknya kene tangguh la projek nih

ok no hal
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
AmirKMC
Members
Members
avatar

Posts : 522
Points : 538
Join date : 13/05/2010
Age : 36
Location : Kuala Krai - Batu Caves

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 9:31 am

menarik.. tp kawe masalah decoder pon x dok nih huhuhu
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 9:48 am

AmirKMC wrote:
menarik.. tp kawe masalah decoder pon x dok nih huhuhu

decoder kena beli la bro amir...pakage paling rendah kawe buat rm550 skali decoder dan line tul 6 bulan
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
ery
Members
Members
avatar

Posts : 1291
Points : 1421
Join date : 12/05/2010
Location : Northern

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 10:25 am

aku mcm berminat la..xpe nnt kita jumpa malik..sembang kasi panjang lebaq... Very Happy
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 10:29 am

abg slamber wrote:
zaeidos wajaX wrote:
abg slamber wrote:
zaeidos wajaX wrote:
bro kalo kl ade buat mai tak?

kalau bro dok jauh xde hal kami leh setup dan istall siap pada decoder tu bro just plug and play je kat tv.yg penting line internet xde putus2 mesti stabil kalau area kl rasanya xde hal ngn line...decoder plak ada bnyk jenis untuk HD pon ada ikut pada bajet leh tgk kat blog ni,,
http://brosat20.blogspot.com/p/jual-beli.html[b]

adeh... baru dapat tau astro beyond aku nih ade contract 1tahun..nampaknya kene tangguh la projek nih

ok no hal

adoi sayangnya...kat umah dah ada streamyx..nasib baik belom amik unifi
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 10:37 am

ery wrote:
aku mcm berminat la..xpe nnt kita jumpa malik..sembang kasi panjang lebaq... Very Happy

no hal ery....boleh wat tt sakli...
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 10:45 am

zaeidos wajaX wrote:
abg slamber wrote:
zaeidos wajaX wrote:
abg slamber wrote:
zaeidos wajaX wrote:
bro kalo kl ade buat mai tak?

kalau bro dok jauh xde hal kami leh setup dan istall siap pada decoder tu bro just plug and play je kat tv.yg penting line internet xde putus2 mesti stabil kalau area kl rasanya xde hal ngn line...decoder plak ada bnyk jenis untuk HD pon ada ikut pada bajet leh tgk kat blog ni,,
http://brosat20.blogspot.com/p/jual-beli.html[b]

adeh... baru dapat tau astro beyond aku nih ade contract 1tahun..nampaknya kene tangguh la projek nih

ok no hal

adoi sayangnya...kat umah dah ada streamyx..nasib baik belom amik unifi

hahha kalau nak pasang tuk siaran luar pon boleh xde hal...janji ada internet...kita boleh join decoder beyod dngn decoder biasa..dish beyon lebih besar dr dish astro yg warna kelabu tu...
pic ekspirimen kat bawah ni..
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
ery
Members
Members
avatar

Posts : 1291
Points : 1421
Join date : 12/05/2010
Location : Northern

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 11:19 am

wow..sure wangi belanga tu..dekat pokok pandan..hehehe

ok nnt free aku roger ang...leh wat TT terus..
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 11:31 am

ery wrote:
wow..sure wangi belanga tu..dekat pokok pandan..hehehe

ok nnt free aku roger ang...leh wat TT terus..

ok no halll..mlm minggu ni pon boleh peneng cuti..huhu
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Jul 06, 2011 5:20 am

kreatif tul...stand kipas haha
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Jul 06, 2011 5:39 am

s4ptuner wrote:
kreatif tul...stand kipas haha


biasa je bro....
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Fri Jul 15, 2011 7:19 am


pakage raya....


[/quote]
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 18, 2011 8:01 am

abg slamber wrote:

pakage raya....


[/quote]


mcm smart je decoder nih..apa kelebihan dia bro?

Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 19, 2011 6:06 am

zaeidos wajaX wrote:
abg slamber wrote:

pakage raya....




mcm smart je decoder nih..apa kelebihan dia bro?

[/quote]

kelebihannye boleh detect siaran hd,boleh recoding

Specifications

Wholesale OPENBOX S10 HD PVR HDMI
1.HDMI+ PVR +1CA1CI+USB
2.Linux Operating System
3.10/100Mbit Ethernet

Wholesale OPENBOX S10 HD PVR HDMI



Specification:

OPENBOX S10 HD PVR HDMI+ PVR +1CA1CI+USB
10/100Mbit Ethernet Interface
1) 300 MHz MIPS Processor - Linux Operating System
2) Fully compliant MPEG-4 H.264/AVC Main Profile Level 3 & High Profile Level 4.1;
3) Fully compliant MPEG-2 MP@HL & MP@ML;
4) Fully compliant MPEG-1 Layer I & II & III, Dolby Digital Audio(AC3);
5) SCPC & MCPC receivable from C/Ku band satellites;
6) multiple LNB-Switching control (supports DiSEqC1.0/1.1/unicable/1.2/1.3(USALS) supported)
7) NIT search supported;
Cool Support MHEG-5;
9) Support HDMI 1.3;
10) Support PVR(store in USB disk);
11) Multimedia files playback(by USB);
12) Support Electronic Program Guide(EPG) for 7 days;
13) Teletext and subtitle out through OSD;
14) Support multi-lingual DVB subtitle and teletext;
15) Automatic and manual channel scan options;
16) automatic service scan
17) channel-change time < 1 second
18) OSD in many languages and skin-support
19) Multilingual support on screen menu (OSD): English, French, Deutsch, Italian, Spanish, Swedish, Danish, Greece, Portuguese, Finland, Holland, Turkish, Czech, selectable;
20) LED Display
21) Multiple display mode: 1080i/720p/570p/576i/480p;
22) MPEG-2 / H.264 Hardware decoding
23) Videotext Decoder
24) Analog audio output: stereo(L+R);
25) Digital audio output: S/PDIF by coaxial and optical;
26) S/PDIF Interface for digital bit stream out (AC-3)
27) YCbCr available;
28) 2 x Scart (RGB, FBAS or S-Video)
29) Screen format:auto, 4:3, and 16:9;
30) Upgrade software through USB2.0 port;
31) Powerful program management function, parent lock;
32) CA 1x slot and CI 1xslot
33) 10/100Mbit Ethernet Interface
34) directly bouquet-lists

Input Frequency:950~2150MHz
Loop Out Frequency:950~2150MHz
Input Level:-65~-25dBm
Input Impedance:75¦¸
LNB Power: Auto/14v/18v/OFF, Imax = 500mA
Video decoder
Video Compression MPEG-2 and MPEG-1 compatible, H.246
Video Formats 4:3 / 16:9
Letterbox for 4:3 TV-Device
Audio decoder
Audio Compression MPEG-1 & MPEG-2 Layer I and II, MP3
Audio Mode Dual (main/sub), Stereo
Frequency: 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 16 kHz, 22.05 kHz, 24 kHz
Output digital
Output Level 0,5 Vss on 75 Ohm
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
kecik_kun
Members
Members


Posts : 22
Points : 29
Join date : 28/04/2011
Age : 37
Location : JOHOR

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Sep 20, 2011 7:18 pm

semua channel astro bole dapat ke?....include sokan dgn hbo....klau pakai berokben....kene ade router ke....? sori byk soklan
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Sep 21, 2011 5:39 pm

kecik_kun wrote:
semua channel astro bole dapat ke?....include sokan dgn hbo....klau pakai berokben....kene ade router ke....? sori byk soklan
aku rse router tu kene ade sbb nk connet cable LAN g decoder tu...kalo ko nk router mcm abam malik tu D-LINK tu aku ade... Very Happy Very Happy Very Happy aku gune sehari je sbb kt area aku 3g xkuat tarek broadband..aku tuko wifi skrg..
Back to top Go down
kecik_kun
Members
Members


Posts : 22
Points : 29
Join date : 28/04/2011
Age : 37
Location : JOHOR

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Sep 21, 2011 7:11 pm

robel wrote:
kecik_kun wrote:
semua channel astro bole dapat ke?....include sokan dgn hbo....klau pakai berokben....kene ade router ke....? sori byk soklan
aku rse router tu kene ade sbb nk connet cable LAN g decoder tu...kalo ko nk router mcm abam malik tu D-LINK tu aku ade... Very Happy Very Happy Very Happy aku gune sehari je sbb kt area aku 3g xkuat tarek broadband..aku tuko wifi skrg..

wifi....p1 ke?....full channel astro tu sume2 channel include sukan ke.... Question
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Sep 21, 2011 8:13 pm

kecik_kun wrote:
robel wrote:
kecik_kun wrote:
semua channel astro bole dapat ke?....include sokan dgn hbo....klau pakai berokben....kene ade router ke....? sori byk soklan
aku rse router tu kene ade sbb nk connet cable LAN g decoder tu...kalo ko nk router mcm abam malik tu D-LINK tu aku ade... Very Happy Very Happy Very Happy aku gune sehari je sbb kt area aku 3g xkuat tarek broadband..aku tuko wifi skrg..

wifi....p1 ke?....full channel astro tu sume2 channel include sukan ke.... Question
eh...aku x amek pon bnde tu...aku pki wifi utk intrnet aku je...umah aku pki astro...dlm kontrak lg...
Back to top Go down
miftahuljannah55
Members
Members
avatar

Posts : 28
Points : 46
Join date : 26/09/2011
Age : 37
Location : batu pahat,johor

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Oct 26, 2011 5:54 am

s4ptuner wrote:
humm menarik gak tue tapi tempat sy tinggal kadang2 leh detect 3g...kadang2 xde langsung...tgk keadaan...

so 3 rangkaian saluran beza negara dalam satu dekoder ke?

sy punya ada satu dish...tp dekoder astro xdelah...sbb owner asal dh ambik...tinggal dish sahaja...

pemasangan camne?bro dtg pasang ke?
saya pun minat jugak bro....boleh lee pm saya....jimat tue.....
Back to top Go down
SacredTurd



Posts : 1
Points : 4
Join date : 17/11/2011

PostSubject: BERMINAT   Thu Nov 17, 2011 8:30 pm

salam. sy baru beli openbox s10 dari china..
saya berminat nak langgan pakej 6 bulan..
cuma nak tau, astro HD cannel dapat tak kalau pakai openbox s10 ni?

sila pm kepada saya details pakej dan account number
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Dec 06, 2011 11:45 am

SacredTurd wrote:
salam. sy baru beli openbox s10 dari china..
saya berminat nak langgan pakej 6 bulan..
cuma nak tau, astro HD cannel dapat tak kalau pakai openbox s10 ni?

sila pm kepada saya details pakej dan account number

sory bro lambat reply..
boleh terus antar email kat saya
brosat052@gmail.com
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Wed Jun 20, 2012 9:23 pm

abg slamber wrote:
SacredTurd wrote:
salam. sy baru beli openbox s10 dari china..
saya berminat nak langgan pakej 6 bulan..
cuma nak tau, astro HD cannel dapat tak kalau pakai openbox s10 ni?

sila pm kepada saya details pakej dan account number

sory bro lambat reply..
boleh terus antar email kat saya
brosat052@gmail.com

http://brosat052.blogspot.com/

skybox f3 + cline 6 bulan rm500
dreambox dm800hd + cline 6 bulan rm800
dreambox dm800hd se + cline 6 bulan rm1050



call 0111-5443602





Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Astro Full Channel   

Back to top Go down
 
Astro Full Channel
Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GSRTerbalik :: Sembang-Sembang :: Sembang Sukan-
Jump to: