Forum khas untuk pengguna dan peminat enjin GSR/MIVEC generasi kedua
 
HomePortalFAQSearchRegisterLog in
"MAJLIS BUKA PUASA" 'UNITE FOR MOTORSPORT' ANJURAN BERSAMA : GREV CLUB & GSRTERBALIK (GSR.MY) & MIVEC PERFORMANCE GROUP"

Share | 
 

 Astro Full Channel

Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Astro Full Channel   Thu Jun 30, 2011 12:37 pm

salam buat rakan2 dlm bulan ni kita ada mendengar pihak astro menaikkan harga penyiaran hal ni sedikit sebanyak membebankan kita sebagai penonton berbayar.ada altenatif lain untuk kita tidak membeban kan kita malah mengembirakan kita walaupon anda memotong line astro tp anda masih boleh menonton siran astro dikaca tv anda hahah bagaimana ia terjadi dan bagaimana hendak melangannya...

Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
koq
Members
Members


Posts : 73
Points : 84
Join date : 18/12/2010
Location : putrajaya

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Thu Jun 30, 2011 1:03 pm

wow..slamber habis
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Thu Jun 30, 2011 1:16 pm

koq wrote:
wow..slamber habis

berminat pm aku ok
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Fri Jul 01, 2011 5:15 am

pas 1 taun kn byr blk ke cena?
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Fri Jul 01, 2011 5:32 am

kulikong wrote:
pas 1 taun kn byr blk ke cena?

yup lepas 1 thn renew balik.jimat beratus ratus
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
am
Members
Members


Posts : 27
Points : 39
Join date : 28/01/2011

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Fri Jul 01, 2011 9:58 am

menarik nie.. aku nak pasang unifi kat rumah aku nie... pm aku bro...
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Fri Jul 01, 2011 11:51 am

am wrote:
menarik nie.. aku nak pasang unifi kat rumah aku nie... pm aku bro...

hah elok sangat la tu..sambil guna intenet sambil tgk astro...


kualiti gambar sama mcm kita gk astro di tv umah kita



Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 1040
Points : 1123
Join date : 11/05/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Fri Jul 01, 2011 3:33 pm

aku dah pm ko malik... ade dpt x?
Back to top Go down
http://gsrterbalik.forumms.net
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 4:58 am

Admin wrote:
aku dah pm ko malik... ade dpt x?

Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 6:49 am

nie leh tangkap astro punya siaran ke??
Back to top Go down
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 7:00 am

cuba pm sy..nk tau lebih detail..
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 9:34 am

s4ptuner wrote:
nie leh tangkap astro punya siaran ke??

yup boleh tangkap semua channel guna dish astro yg sedia ada...tak payah bayar bulan kat astro dh...just beli plan 6 bulan atau 1 thn
6 bulan rm200
1 tahun rm350

cuba bro kira tgk utuk full pakage astro diastro 1 bulan
rm142.95x12bulan=RM1715.40
KALAU BELI PLAN NI 1 TAHUN RM350
RM1715.40-RM300=RM1415.40
TGK BERAPA BRO JIMAT...BNYK TU...BOLEH BELI AFC NEO TU..HUHU
YANG PENTING UMAH ADA INTERNET TAK KIRA LAH BRODBAND/P1/STREAMYX untuk transfer data dr server utk buka line berbayar..huhuhu

http://brosat20.blogspot.com/
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 10:46 am

owhh yeke...

jd plan nie skali dengan dekoder ke macammana?

dekoder asal astro masih pakai lagi ke atau pakai satu dekoder lain??

kat umah sy xde sambungan stimik...kalo broadband pun lemah receiver...so kalo broadband kena bp mb utk jana benda nie supaya leh support...atau hapus buffering?
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 11:07 am

s4ptuner wrote:
owhh yeke...

jd plan nie skali dengan dekoder ke macammana?

dekoder asal astro masih pakai lagi ke atau pakai satu dekoder lain??

kat umah sy xde sambungan stimik...kalo broadband pun lemah receiver...so kalo broadband kena bp mb utk jana benda nie supaya leh support...atau hapus buffering?

data transfer tak tinggi dlm 10kb je...kalau guna brodband tu kalau boleh detect 3g.decoder astro xleh guna sbb pihak astro dh lock paparan video pada decoder.so bro kena beli dr kami atau bro beli sendiri...pakage rm550 tu mmg skrg dlm promotion...kalau bro ada dish astro lebih kami boleh bg line truvision dr thailand dan telkomvision dr indonesia...
maknanya astro,truvision dan telkomvison dlm satu pakage...menarik tu...3 siaran berbayar dr 3 buah negara kita boleh tgk...

astro pakage


telkomvision



true vision

Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 11:14 am

humm menarik gak tue tapi tempat sy tinggal kadang2 leh detect 3g...kadang2 xde langsung...tgk keadaan...

so 3 rangkaian saluran beza negara dalam satu dekoder ke?

sy punya ada satu dish...tp dekoder astro xdelah...sbb owner asal dh ambik...tinggal dish sahaja...

pemasangan camne?bro dtg pasang ke?
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 11:34 am

s4ptuner wrote:
humm menarik gak tue tapi tempat sy tinggal kadang2 leh detect 3g...kadang2 xde langsung...tgk keadaan...

so 3 rangkaian saluran beza negara dalam satu dekoder ke?

sy punya ada satu dish...tp dekoder astro xdelah...sbb owner asal dh ambik...tinggal dish sahaja...

pemasangan camne?bro dtg pasang ke?


yup 3 saluran siaran dlm satu decoder....tp guna 3 dish untuk 3 siaran kalau ada 1 dish je maka dapat astro je la..kalau ada 3 dish kita akn pasang switch ke decoder contoh gambar dibawah
dish astro masih melekat lg ke atau bro dh tanggal.kalau belum ditanggalkan kiranya pancaran satelite masih dlm keadaan betul dan tak perlu diubah lg...pastikan cable putih tu masih elok lg jgn plak dimakan tikus.bro tinggal area mana.nak pasang decoder ni tak lah susah sangt.utk decoder kami akan insatll siap2 just balik bro cucuk cable putih dan 3 wire video dan intenet terus boleh guna

Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 12:26 pm

owhh paham...sy duk kuala terengganu hehe...

menarik gak tu...brape lama jangkamasa nk aktifkan dekoder tu?

kena tengok pd receiver 3g la..stimik mcm x berbaloi nk pasang...

sy x brape mahir mana bab2 gadget komputer ni...ada ke modem utk cucuk broadband?utk sambung ke dekoder tu??
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 12:43 pm

s4ptuner wrote:
owhh paham...sy duk kuala terengganu hehe...

menarik gak tu...brape lama jangkamasa nk aktifkan dekoder tu?

kena tengok pd receiver 3g la..stimik mcm x berbaloi nk pasang...

sy x brape mahir mana bab2 gadget komputer ni...ada ke modem utk cucuk broadband?utk sambung ke dekoder tu??

ada router yg boleh conet usb...skrg aku pakai brodband je kat umah sambil tu boleh pakai notebook main tnet nak aktif kejap je... tgk contoh gambaq.
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
jon_fnd
Members
Members
avatar

Posts : 204
Points : 255
Join date : 18/08/2010
Age : 44
Location : johor bahru

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 2:36 pm

abg selamber..
kwn berminat skg nie. sbb dulu ada astro pas tu fikir cam membazir pulak. tu yg cut line astro.
mula kwn ingat line internet kena stabil rupanya cuma pakai 10kb jer.. boleh sgt tu
kwn ada pm , nanti reply dgn no tepon skali. leh kita deal terus.
kwan ddk JB.

bounce
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 4:10 pm

kalo indon punye best giler ade fashion tv...awek 24hrs tu...

bro aku berminat ah...kat ampang bole buat? warranty mcm mana? tak kantoi ngan astro ke?
Back to top Go down
Admin
Admin
Admin
avatar

Posts : 1040
Points : 1123
Join date : 11/05/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Mon Jul 04, 2011 5:43 pm

xdapt pon pm tu...
Back to top Go down
http://gsrterbalik.forumms.net
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 3:16 am

ahahaha...ahlamak...line 3g tempat aku x stabil lak...dengg tul...kalo tak aku ambik doh tue huhu
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 5:31 am

s4ptuner wrote:
ahahaha...ahlamak...line 3g tempat aku x stabil lak...dengg tul...kalo tak aku ambik doh tue huhu

salam semua ok kalau xdapt pm aku korang leh call atau sms aku insyaallah aku reply aku kat no ni..
012-4003602
atau email aku ke
m_lekeque@yahoo.com atau
brosat20@gmail.com atau
masuk blog aku
http://brosat20.blogspot.com/

untuk pengetahuan semua plan ini takan ada efect dan dikesan oleh pihak astro mahu pon pihak siaran berbayar dr negara lain sbb semua data dicontroll oleh cline server.sbb plan mcm ni kat eropoh dah lama diperkenalkan cuma kita je terlewat dr segi teknologi
cline server bermaksud perkongsian data iaitu pemegang card astro berbayar yg sah berkongsi data siaran dengan individu lain.data ini dimasukan kedalam sever dan diterima oleh pelangan apabila kita membuat pembayran kepada pemilik server bukan kepada pihak astro.
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 5:33 am

bro kalo kl ade buat mai tak?
Back to top Go down
abg slamber
Members
Members
avatar

Posts : 235
Points : 259
Join date : 01/07/2010
Age : 34
Location : Nibong Tebal/Penang

PostSubject: Re: Astro Full Channel   Tue Jul 05, 2011 5:45 am

zaeidos wajaX wrote:
bro kalo kl ade buat mai tak?

kalau bro dok jauh xde hal kami leh setup dan istall siap pada decoder tu bro just plug and play je kat tv.yg penting line internet xde putus2 mesti stabil kalau area kl rasanya xde hal ngn line...decoder plak ada bnyk jenis untuk HD pon ada ikut pada bajet leh tgk kat blog ni,,
http://brosat20.blogspot.com/p/jual-beli.html[b]
Back to top Go down
http://www.caribarang.webs.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Astro Full Channel   

Back to top Go down
 
Astro Full Channel
Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GSRTerbalik :: Sembang-Sembang :: Sembang Sukan-
Jump to: