Forum khas untuk pengguna dan peminat enjin GSR/MIVEC generasi kedua
 
HomePortalFAQSearchRegisterLog in
"MAJLIS BUKA PUASA" 'UNITE FOR MOTORSPORT' ANJURAN BERSAMA : GREV CLUB & GSRTERBALIK (GSR.MY) & MIVEC PERFORMANCE GROUP"

Share | 
 

 gear box waja atau mivec ck....

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Sun Mar 13, 2011 8:02 am

g/box dr siri 4g9xck xngam utk model evo terbalik ni klu nk pnp..klu nk pkai ratio mgkin blh.....evo4 tu ble je plug n play kt body waja.xperlu heavy modi pon,cuma ketuk cikit je kt tmpt anti roll bar bwh body waja tu je,lower arm ke crossmember ke suma ble plug play je.. Cool
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 5:06 am

nie kes pomen malas la nie...haha....tp mmg leceh pn...nk turun gearbox siap turun enjin....
Back to top Go down
wan komeng
Members
Members


Posts : 15
Points : 24
Join date : 08/03/2011
Age : 32
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 6:16 am

apex wrote:
nie kes pomen malas la nie...haha....tp mmg leceh pn...nk turun gearbox siap turun enjin....

mmg cmtu yek??psl smlm aku nk tukar gearbox pun trpaksa turun enjin...igtkn sbb gearbox aku tu dh jammed...nk pasang anak gajah tu je dh seksa gile...
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 6:17 am

wan komeng wrote:
apex wrote:
nie kes pomen malas la nie...haha....tp mmg leceh pn...nk turun gearbox siap turun enjin....

mmg cmtu yek??psl smlm aku nk tukar gearbox pun trpaksa turun enjin...igtkn sbb gearbox aku tu dh jammed...nk pasang anak gajah tu je dh seksa gile...

sbb gearbox die besar...klau ngan blok gsr ck lg besar gearbox...xde space sbb tu kene turun enjin....
Back to top Go down
wan komeng
Members
Members


Posts : 15
Points : 24
Join date : 08/03/2011
Age : 32
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 6:36 am

kulikong wrote:
g/box dr siri 4g9xck xngam utk model evo terbalik ni klu nk pnp..klu nk pkai ratio mgkin blh.....evo4 tu ble je plug n play kt body waja.xperlu heavy modi pon,cuma ketuk cikit je kt tmpt anti roll bar bwh body waja tu je,lower arm ke crossmember ke suma ble plug play je.. Cool

tang mana tu nk diketuknye??aku blm dapat bayangannye lg...
Back to top Go down
wan komeng
Members
Members


Posts : 15
Points : 24
Join date : 08/03/2011
Age : 32
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 6:39 am

apex wrote:
wan komeng wrote:
apex wrote:
nie kes pomen malas la nie...haha....tp mmg leceh pn...nk turun gearbox siap turun enjin....

mmg cmtu yek??psl smlm aku nk tukar gearbox pun trpaksa turun enjin...igtkn sbb gearbox aku tu dh jammed...nk pasang anak gajah tu je dh seksa gile...

sbb gearbox die besar...klau ngan blok gsr ck lg besar gearbox...xde space sbb tu kene turun enjin....

btui la tu...mmg seksa...+- 3jam gak la br bley pisahkn gearbox ngn enjin...tu pun setelah kuarkn enjin...maklum la xpenah pegang enjin jenis ni...
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 2:37 pm

wan komeng wrote:
kulikong wrote:
g/box dr siri 4g9xck xngam utk model evo terbalik ni klu nk pnp..klu nk pkai ratio mgkin blh.....evo4 tu ble je plug n play kt body waja.xperlu heavy modi pon,cuma ketuk cikit je kt tmpt anti roll bar bwh body waja tu je,lower arm ke crossmember ke suma ble plug play je.. Cool

tang mana tu nk diketuknye??aku blm dapat bayangannye lg...

bila ko dh psgkn crossmember ngan antiroll tu nnt bru nmpk kt mn yg nk kena ketok...area yg kena ketok tu betol2 tengah utk laluan mula2 msk exzos/longshaft 4wd.. Cool
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 2:40 pm

wan komeng wrote:
apex wrote:
nie kes pomen malas la nie...haha....tp mmg leceh pn...nk turun gearbox siap turun enjin....

mmg cmtu yek??psl smlm aku nk tukar gearbox pun trpaksa turun enjin...igtkn sbb gearbox aku tu dh jammed...nk pasang anak gajah tu je dh seksa gile...

klu nk turun g.box sj pn ble cuma kena byk sabar kit psl berat gila g.box tu. Laughing Laughing ........tmpt plg kena sabar utk buka/psg ank gajah tu..
Back to top Go down
EvilGen2
Members
Members
avatar

Posts : 254
Points : 262
Join date : 28/12/2010
Location : Puchong/Damansara

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 4:21 pm

erkk .. pemikiran aku dah bertambah konpius.. br je itu hari aku kena tarbiah pasal GB ni,, isk.. apa yg aku sedia maklum kalu x silap GB ebo 4,5,6 - 7.. Mmmg bleh PNP je, tapi x leh pakai.. ada menatang ape ntah kat dalam GB tu yg x ngam.. stater kot.. ntah aku pun x paham.. x pasal2 aku kena cari GB GSR stendet + ebo 7 nye clutch ngn flywheel..
Back to top Go down
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 4:27 pm

ko kena tarbiah ngan sape plak bro hehe
Back to top Go down
Lan
Members
Members
avatar

Posts : 810
Points : 869
Join date : 18/05/2010
Age : 37
Location : Kuantan

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 4:33 pm

EvilGen2 wrote:
erkk .. pemikiran aku dah bertambah konpius.. br je itu hari aku kena tarbiah pasal GB ni,, isk.. apa yg aku sedia maklum kalu x silap GB ebo 4,5,6 - 7.. Mmmg bleh PNP je, tapi x leh pakai.. ada menatang ape ntah kat dalam GB tu yg x ngam.. stater kot.. ntah aku pun x paham.. x pasal2 aku kena cari GB GSR stendet + ebo 7 nye clutch ngn flywheel..
alamak...maksud ko g/box tu nak pasang kat enjin mane?
Back to top Go down
EvilGen2
Members
Members
avatar

Posts : 254
Points : 262
Join date : 28/12/2010
Location : Puchong/Damansara

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 4:40 pm

Lan wrote:
EvilGen2 wrote:
erkk .. pemikiran aku dah bertambah konpius.. br je itu hari aku kena tarbiah pasal GB ni,, isk.. apa yg aku sedia maklum kalu x silap GB ebo 4,5,6 - 7.. Mmmg bleh PNP je, tapi x leh pakai.. ada menatang ape ntah kat dalam GB tu yg x ngam.. stater kot.. ntah aku pun x paham.. x pasal2 aku kena cari GB GSR stendet + ebo 7 nye clutch ngn flywheel..
alamak...maksud ko g/box tu nak pasang kat enjin mane?

blok GSR.. x leh kan kan kan?
Back to top Go down
Lan
Members
Members
avatar

Posts : 810
Points : 869
Join date : 18/05/2010
Age : 37
Location : Kuantan

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 4:45 pm

ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch
Back to top Go down
EvilGen2
Members
Members
avatar

Posts : 254
Points : 262
Join date : 28/12/2010
Location : Puchong/Damansara

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 5:11 pm

Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Mon Mar 14, 2011 6:02 pm

Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch
lan, membe tu dia masuk 4wd skali kn?
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 2:18 am

EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

klu nk PNP trus mmg xble aku dh try g.box evo4 ngan blok gsr...bell housing g.box tu bsar. bounce bounce .......tp yg aku pnh dgr klu amik gear assembly dlm g.box evo4 pastu msk kedlm housing g.box gsr ble pkai.tp ni aku xpnh try lg tol ke x. Shocked
clutch evo jns pull type sbb tu sm cm gsr ck ni...jd ble laa share.cuma ckit je yg kena mod tp ttp ble pkai. Cool
Back to top Go down
Lan
Members
Members
avatar

Posts : 810
Points : 869
Join date : 18/05/2010
Age : 37
Location : Kuantan

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 2:34 am

yeeha wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch
lan, membe tu dia masuk 4wd skali kn?
tak sure lah...rasanya tak kot...buat ape dia nak masuk 4wd kat waja.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 3:48 am

buat drag sodap gak hehe
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 4:08 am

EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

gsr ck ngan evo 4-9 same jenis pull...so bole pki....cusco tu mmg kompem ley pki...tang pki flywheel e7 tu ngan complete clutch e7 sbb senang xbyk keje coz clutch e7 klau match ngan gsr ck punyer flywheel xngam kene skim flywheel gsr sbb flywheel gsr tebal....housing mmg xngam nk pki....
Back to top Go down
ery
Members
Members
avatar

Posts : 1291
Points : 1421
Join date : 12/05/2010
Location : Northern

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 4:57 am

apex wrote:
EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

gsr ck ngan evo 4-9 same jenis pull...so bole pki....cusco tu mmg kompem ley pki...tang pki flywheel e7 tu ngan complete clutch e7 sbb senang xbyk keje coz clutch e7 klau match ngan gsr ck punyer flywheel xngam kene skim flywheel gsr sbb flywheel gsr tebal....housing mmg xngam nk pki....

betol betol betol...kt aku ada flywheel 9.5" gsr cm5a..sapa2 mau nk wat spare or projek leh la..hehehe
Back to top Go down
EvilGen2
Members
Members
avatar

Posts : 254
Points : 262
Join date : 28/12/2010
Location : Puchong/Damansara

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 1:38 pm

ery wrote:
apex wrote:
EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

gsr ck ngan evo 4-9 same jenis pull...so bole pki....cusco tu mmg kompem ley pki...tang pki flywheel e7 tu ngan complete clutch e7 sbb senang xbyk keje coz clutch e7 klau match ngan gsr ck punyer flywheel xngam kene skim flywheel gsr sbb flywheel gsr tebal....housing mmg xngam nk pki....

betol betol betol...kt aku ada flywheel 9.5" gsr cm5a..sapa2 mau nk wat spare or projek leh la..hehehe


errr.. haduhh.. aku nak nangis dah ni.. huhuhuhu..
errr flywheel tu simpan dl bole x? aku nak betul2 kompom GB nieh.. salah beli clutch kang nangis lagi aku.. huhuhuhuhuhu.. bole x sesape tlg upload gambor dalam GB GSR.. maksud aku tmpat duduk nye clutch tu.. bukan gambo gigi GB tu..

ni lagi aku x paham..

http://www.cardomain.com/ride/2522307/1999-mitsubishi-mirage/page-3

evo6 GB??? Mivec engine bolted to evo 6 gearbox using cm5a Bellhouseing.

cer citer cer citer camne tuh? isk..
Back to top Go down
apex
Members
Members
avatar

Posts : 1339
Points : 1394
Join date : 13/05/2010
Location : Southern

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 2:51 pm

EvilGen2 wrote:
ery wrote:
apex wrote:
EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

gsr ck ngan evo 4-9 same jenis pull...so bole pki....cusco tu mmg kompem ley pki...tang pki flywheel e7 tu ngan complete clutch e7 sbb senang xbyk keje coz clutch e7 klau match ngan gsr ck punyer flywheel xngam kene skim flywheel gsr sbb flywheel gsr tebal....housing mmg xngam nk pki....

betol betol betol...kt aku ada flywheel 9.5" gsr cm5a..sapa2 mau nk wat spare or projek leh la..hehehe


errr.. haduhh.. aku nak nangis dah ni.. huhuhuhu..
errr flywheel tu simpan dl bole x? aku nak betul2 kompom GB nieh.. salah beli clutch kang nangis lagi aku.. huhuhuhuhuhu.. bole x sesape tlg upload gambor dalam GB GSR.. maksud aku tmpat duduk nye clutch tu.. bukan gambo gigi GB tu..

ni lagi aku x paham..

http://www.cardomain.com/ride/2522307/1999-mitsubishi-mirage/page-3

evo6 GB??? Mivec engine bolted to evo 6 gearbox using cm5a Bellhouseing.

cer citer cer citer camne tuh? isk..

meh aku cite k...aku nie pn nubis lg....tp nie yg aku ley cite la...

1.ngk sistem clutch tu pull ke push....
2.klau nk pnp GB evo4-6 mmg xbole sbb bellhousing xsame position lubang skru nk ikat ke enjin
3.yg ko dgr gsr ck pki clutch set evo7,8,9 tu ade 2 care:
i-pki full set clutch tu tp kene skim flywheel gsr ck sbb flywheel gsr ck tebal compare to evo
ii-pki clutch pad shj....preassure plate pki gsr ck smule
iii-msk complete clutch set evo ngan flywheel evo tp kene tmbh spacer
4.yg org ckp pki GB evo kt gsr nie dorg cume amek gigi dlm shj tp housing pki gsr ck punyer

tggu otai2 len jwb...aku nie pn bdk ingusan lg...
Back to top Go down
kulikong
Members
Members
avatar

Posts : 717
Points : 767
Join date : 26/05/2010
Location : northern region

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Tue Mar 15, 2011 8:17 pm

EvilGen2 wrote:
ery wrote:
apex wrote:
EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

gsr ck ngan evo 4-9 same jenis pull...so bole pki....cusco tu mmg kompem ley pki...tang pki flywheel e7 tu ngan complete clutch e7 sbb senang xbyk keje coz clutch e7 klau match ngan gsr ck punyer flywheel xngam kene skim flywheel gsr sbb flywheel gsr tebal....housing mmg xngam nk pki....

betol betol betol...kt aku ada flywheel 9.5" gsr cm5a..sapa2 mau nk wat spare or projek leh la..hehehe


errr.. haduhh.. aku nak nangis dah ni.. huhuhuhu..
errr flywheel tu simpan dl bole x? aku nak betul2 kompom GB nieh.. salah beli clutch kang nangis lagi aku.. huhuhuhuhuhu.. bole x sesape tlg upload gambor dalam GB GSR.. maksud aku tmpat duduk nye clutch tu.. bukan gambo gigi GB tu..

ni lagi aku x paham..

http://www.cardomain.com/ride/2522307/1999-mitsubishi-mirage/page-3

evo6 GB??? Mivec engine bolted to evo 6 gearbox using cm5a Bellhouseing.

cer citer cer citer camne tuh? isk..

mcm apex ckp tu laa ape yg sll org wat............cm ko highlight tu kn dia dh tulis housing g.box pkai cm5a = gsr ck..mksudnyer dia amik gigi gear je housing pkai gsr.. Cool
Back to top Go down
EvilGen2
Members
Members
avatar

Posts : 254
Points : 262
Join date : 28/12/2010
Location : Puchong/Damansara

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Wed Mar 16, 2011 12:21 am

kulikong wrote:
EvilGen2 wrote:
ery wrote:
apex wrote:
EvilGen2 wrote:
Lan wrote:
ntah....blok GSR aku tak tau. Yg aku heran even dah pakai enjin evo 4 pun member aku kate tak blh.
lg aku pelik.... scratch scratch

erk.. kalu ko pelik aku lagi pelik.. punca itu hari member aku ofer cusco twinplate clutch ebo 6.5 nye.. dah kompem nak beli, alih2 ada bdk bgtau x leh pakai pasal type GB e4.5.6.. push/pull .. aku pn x paham la.. pastu ada plak member pakai ebo7 nye flwheel ngn clutch GB GSR.. lagi aku x pahamm.. pastu GB ebo7 x leh lak pakai kat blok GSR.. camne tuh cer citer cer citer.. rasa cam nak bakor jer kedai perabot depan umah aku tu.. eh.. eh.. drunken drunken

gsr ck ngan evo 4-9 same jenis pull...so bole pki....cusco tu mmg kompem ley pki...tang pki flywheel e7 tu ngan complete clutch e7 sbb senang xbyk keje coz clutch e7 klau match ngan gsr ck punyer flywheel xngam kene skim flywheel gsr sbb flywheel gsr tebal....housing mmg xngam nk pki....

betol betol betol...kt aku ada flywheel 9.5" gsr cm5a..sapa2 mau nk wat spare or projek leh la..hehehe


errr.. haduhh.. aku nak nangis dah ni.. huhuhuhu..
errr flywheel tu simpan dl bole x? aku nak betul2 kompom GB nieh.. salah beli clutch kang nangis lagi aku.. huhuhuhuhuhu.. bole x sesape tlg upload gambor dalam GB GSR.. maksud aku tmpat duduk nye clutch tu.. bukan gambo gigi GB tu..

ni lagi aku x paham..

http://www.cardomain.com/ride/2522307/1999-mitsubishi-mirage/page-3

evo6 GB??? Mivec engine bolted to evo 6 gearbox using cm5a Bellhouseing.

cer citer cer citer camne tuh? isk..

mcm apex ckp tu laa ape yg sll org wat............cm ko highlight tu kn dia dh tulis housing g.box pkai cm5a = gsr ck..mksudnyer dia amik gigi gear je housing pkai gsr.. Cool

owhhhhhh.. makna leh kacuk la ngn ebo nye GB la.. sori aku x paham bellhousing tuh... isk isk..
Back to top Go down
s4ptuner
Members
Members
avatar

Posts : 964
Points : 978
Join date : 12/12/2010
Location : k.terengganu

PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   Wed Mar 16, 2011 7:27 am

hehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: gear box waja atau mivec ck....   

Back to top Go down
 
gear box waja atau mivec ck....
Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GSRTerbalik :: Transmisi dan Sistem Gantngan-
Jump to: