Forum khas untuk pengguna dan peminat enjin GSR/MIVEC generasi kedua
 
HomePortalFAQSearchRegisterLog in
"MAJLIS BUKA PUASA" 'UNITE FOR MOTORSPORT' ANJURAN BERSAMA : GREV CLUB & GSRTERBALIK (GSR.MY) & MIVEC PERFORMANCE GROUP"

Share | 
 

 suspention and brake system

Go down 
AuthorMessage
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 4:50 pm

dear all,
just nak tanya, hari tu aku g masuk ck4A ke neo.. lepas tu pomen tu said, suspention and brake tak cun. ada barang apa dia sebut aku pun tak faham.. sebab geng cakap kalau dapat salin habis lagi molek..
so, ada tak yang dah masuk ck4A ke neo? kalau ada ko org msg la aku, nanti aku call..
thank uuu broo.. 0165893580...
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 5:21 pm

vtec killer wrote:
dear all,
just nak tanya, hari tu aku g masuk ck4A ke neo.. lepas tu pomen tu said, suspention and brake tak cun. ada barang apa dia sebut aku pun tak faham.. sebab geng cakap kalau dapat salin habis lagi molek..
so, ada tak yang dah masuk ck4A ke neo? kalau ada ko org msg la aku, nanti aku call..
thank uuu broo.. 0165893580...
kalau tak pun comment kat sini pun okey dah.. hehehe
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 5:28 pm

apa mksud pomen ko tu? No
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 5:35 pm

yeeha wrote:
apa mksud pomen ko tu? No
okey, aku tanye. brake tu pakai brake calipper lancer or still neo? sebab hari tu dia nak tolak halfcut mivec rs kat aku. and dia cakap brake caliper mivec rs besar bole masuk g neo. tapi dah nak siap keta aku, tiba2 dia cakap kira mcm ni lah ( tidak boleh masuk lah kawan, sebab neo punya kaki ada lain. ) kaki apa aku pun tak tau. setau aku neo aku tak da kaki.. tayar ada lah.. hehehe
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 5:40 pm

lower arm salin skali tak? lower arm proton beza kat bolt joint...
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 5:54 pm

yeeha wrote:
lower arm salin skali tak? lower arm proton beza kat bolt joint...
aku tak tau lah? sebab skrg ni aku kat bintulu, keta aku kat kuching. dah 2 minggu dah. jd ko recomment aku buat apa nanti? aku takut kalau pakai yg stendet neo keta aku tak berhenti.. kalau okey.. tak tukar pun tak apa..
tadi ada geng call, dia cakap dia pakai waja stenet je.. dia cakap waja ada ABS. setau aku keta aku 1.3 neo tak de ABS. kalau 1.6 aku rasa ada lah.
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 6:02 pm

try dlu pakai caliper asal + pad brake baik punya... tp salin master pump servo yg double layer tu.
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 6:04 pm

yeeha wrote:
try dlu pakai caliper asal + pad brake baik punya... tp salin master pump servo yg double layer tu.
okey.. notes.. tima kasih.. pad bendix raja besi bagus ke tak??
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 6:06 pm

ok dah tu,,, janji non asbestos... klu boleh tau max temp lagi bagus....
bintulu besar ka? aq takut transfer sana bha....tmpt baru buka tu.
klu kucing aq ok lagi.........
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 6:10 pm

yeeha wrote:
ok dah tu,,, janji non asbestos... klu boleh tau max temp lagi bagus....
bintulu besar ka? aq takut transfer sana bha....tmpt baru buka tu.
klu kucing aq ok lagi.........
bintulu ni kecil je la ada boring sikit la. part keta pun sikit, dah lah mahal. aku keje je kat sini.. peralatan perang aku tinggal kat kuching skrg ni... tu lah aku rindu ni. tapi kalo ko g bintulu ko call je aku aku belanja ko minum...
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jun 23, 2010 6:18 pm

aq tk nk g bintulu walau kucing yekyekyekyek cukup la d kk 3 taun suda bha... mau balik ... Arrow
disc rs tu lebih besar dr gen 2, klu tdk buleh salin disc + caliper. tp malangnyer proton punyer kaki utk ikat cnukle tak sama jarak skrew . tu je masalahnyer..... jd langkah pertama kene masuk lower arm lancer.
Back to top Go down
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: suspention and brake system   Sun Jun 27, 2010 11:22 pm

ape cite...dh solve ka
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Sun Jul 04, 2010 4:29 pm

dkson wrote:
ape cite...dh solve ka
dah, aku just pakai brake standart neo.. try brake time 120km/j. boleh stop, kira okey dah lah tu. tapi aku pakai brake pad brand vico. hehehe...
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: suspention and brake system   Sun Jul 04, 2010 5:59 pm

vtec killer wrote:
dkson wrote:
ape cite...dh solve ka
dah, aku just pakai brake standart neo.. try brake time 120km/j. boleh stop, kira okey dah lah tu. tapi aku pakai brake pad brand vico. hehehe...
milo punye bake pad ade x?? Razz Razz Razz Razz
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Tue Jul 06, 2010 10:57 am

robel wrote:
vtec killer wrote:
dkson wrote:
ape cite...dh solve ka
dah, aku just pakai brake standart neo.. try brake time 120km/j. boleh stop, kira okey dah lah tu. tapi aku pakai brake pad brand vico. hehehe...
milo punye bake pad ade x?? Razz Razz Razz Razz
hehehe, kat sini susah nak dapat barangan performant lah... tu pun aku hand made dari tin vico g jadi brake pad..
Back to top Go down
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: suspention and brake system   Wed Jul 14, 2010 12:29 pm

vtec killer wrote:
robel wrote:
vtec killer wrote:
dkson wrote:
ape cite...dh solve ka
dah, aku just pakai brake standart neo.. try brake time 120km/j. boleh stop, kira okey dah lah tu. tapi aku pakai brake pad brand vico. hehehe...
milo punye bake pad ade x?? Razz Razz Razz Razz
hehehe, kat sini susah nak dapat barangan performant lah... tu pun aku hand made dari tin vico g jadi brake pad..

jawapan ada di sini

http://www.zerotohundred.com/newforums/the-marketplace-categories/

Very Happy
Back to top Go down
NA on the run
Members
Members
avatar

Posts : 350
Points : 417
Join date : 30/05/2010
Location : KUCHING

PostSubject: Re: suspention and brake system   Tue Sep 14, 2010 7:40 am

tak de kes tipu menipu ke kat web site tu? aku ni taku jg nak try and error..
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: suspention and brake system   Thu Oct 21, 2010 6:45 am

mai ah bro lepak kitai lolx
neo 1.3 convert ck4a..power power...
Back to top Go down
dkson
Members
Members
avatar

Posts : 460
Points : 492
Join date : 11/05/2010
Age : 40
Location : East Coast

PostSubject: Re: suspention and brake system   Thu Oct 21, 2010 6:58 am

vtec killer wrote:
tak de kes tipu menipu ke kat web site tu? aku ni taku jg nak try and error..

so far aku menjual dan membeli brg2 kt zth ni x pernah berlaku kejadian x diingini..slalunya buyer tu aku trace melalui kwn2 yg pernah beli ngn dorang..mmg ada yg cakap x serupa bikin, tp kes terpencil..x mcm kt lelong.com
Back to top Go down
robel
Members
Members
avatar

Posts : 830
Points : 857
Join date : 12/06/2010
Location : bp-pasir gudang

PostSubject: Re: suspention and brake system   Tue Oct 26, 2010 4:59 pm

dkson wrote:
vtec killer wrote:
tak de kes tipu menipu ke kat web site tu? aku ni taku jg nak try and error..

so far aku menjual dan membeli brg2 kt zth ni x pernah berlaku kejadian x diingini..slalunya buyer tu aku trace melalui kwn2 yg pernah beli ngn dorang..mmg ada yg cakap x serupa bikin, tp kes terpencil..x mcm kt lelong.com
ngeri jgk dgr2 cmni..klu beli yg agak berharga tu bek berhati2 kwn2..klu ade member yg dkt dgn seller tu bek mntk tlg member je...
Back to top Go down
yeeha
Members
Members
avatar

Posts : 1326
Points : 1385
Join date : 11/05/2010
Age : 38
Location : kk

PostSubject: Re: suspention and brake system   Sun Oct 31, 2010 12:07 pm

ada seller yg ok. ada gak membe lama dlm forum wat taik. hantu betol. lenyap trus mana tk nmpak.
Back to top Go down
ery
Members
Members
avatar

Posts : 1291
Points : 1421
Join date : 12/05/2010
Location : Northern

PostSubject: Re: suspention and brake system   Mon Nov 01, 2010 4:44 am

yeeha wrote:
ada seller yg ok. ada gak membe lama dlm forum wat taik. hantu betol. lenyap trus mana tk nmpak.


hehehehe...kita terkena la aq...hehehehe
Back to top Go down
zaeidos wajaX
Members
Members
avatar

Posts : 519
Points : 562
Join date : 14/06/2010

PostSubject: Re: suspention and brake system   Mon Nov 01, 2010 5:10 am

aku pn baru terkena beb
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: suspention and brake system   

Back to top Go down
 
suspention and brake system
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
GSRTerbalik :: Transmisi dan Sistem Gantngan-
Jump to: